EU aukaisi maiden rajat niin ihmisille kuin eläimille - erittäin huono juttu! Tilaisuus luo varkaan sanotaan... Aina silloin tällöin rajan yli tupsahtaa, niin Suomeen kuin muihinkin EU maihin, eläimiä joilla paperit eivät ole kunnossa. Tai ihmisiä! Tuoko niitä yksityiset vai yhdistykset... yksityiset voittavat tämän kisan.

Minä laitoin kattieni paperit kuntoon ajoissa. Siis katit kuntoon jolloin ne paperitkin saatiin kuosiin. Lentokentällä virkailija ei tahtonut edes niitä nähdä ja Espanjassa kukaan ei kysellyt. Olin suuresti pettynyt, että pikkuisteni passeja ei tarkastettu. Olisin halunnut tägin liimattavan passien takakanteen, niin kuin minulla. Tietenkin!

Espanja on kaunis maa koskien eläimiä, mutta vain paperilla. Kadulla näkee koiria rusetit päässä istumassa rattaissa. Omistajan vaatteet ovat sävy sävyyn karvakuonon kanssa. On säädöksiä, ohjeita ja lakeja. Näitä tulee noudattaa sakkojen uhalla.

Sitten päästään totuuteen:

Espanjassa hylätään 200 000-500 000 lemmikkiä vuosittain! Kunnalliset eläinsuojat pitävät eläimen kaksi viikkoa jonka jälkeen se lopetetaan. Vaikka eläimen omista löytyy hän voi ilmoittaa, ettei halua sitä ja asia on loppuun käsitelty. Hylkäämisen kulttuuri on juurtunut syvälle.

Paljon tapahtuu myös julmaa rääkkäystä, mutta siitä en tähän kirjoita kuin yhdellä sanalla: GALGO.

Espanjassa toimii useita yksityisiä eläinsuojia. Nämä paikat toimivat lahjoitusten ja vapaaehtoisten varassa. Näissä suojissa eläimiä ei tapeta turhaan vaan eläimille etsitään aktiivisesti koteja. Minusta olisi ihanaa jos ihmiset voisivat sisällyttää lomamatkaansa edes yhden päivän ja kävisivät auttelemassa tarhoilla. Se ei vaatisi kuin tunnin, kaksi ja siitä olisi suuri apu :)