Kokemusta minulla ei (vielä) ole kuin paikallisjunasta ja -bussista.

Juna on helppo. C1 puksuttaa Fuengirola - Malaga centro väliä 20 minuutin välein ja pysähtyy joka asemalla. Hinta määräytyy vyöhykkeistä, mutta ei ole pahimmillakaan päätä huimaava. Päästä päähän hintaa tulee 2,70€. Sitten on linja C2. Tällä linjalla en ole koskaan kulkenut, mutta sama perjaate siinä.

Lipun ostaminen paikallisjunaan on helppoa. Joka asemalla on lippu-automaatti. Näpäytät ruutua, että se lakkaa nukkumasta. Vaihdat kielen englanniksi (espanjakin käy). Ensin valitset millaisen lipun haluat: yhden suunnan, meno - paluu, päivä ja 10 kerran jne... Sitten valitset mihin haluat matkustaa, asemat ovat listattu ja kohdetta vain näpäytät. Kone kertoo hinnan. Tässä kohtaa voit lisätä lippujen määrää. Lopuksi vain maksat käteisellä tai kortilla.

 malaga%20juna.jpg

Junassa on myös paljon vartijoita! On kiva varsinkin kun yksin
matkustaa :)


Pitkän matkan junia en ole vielä kokeillut, mutta netissä tutkaillut kovasti. Netissä aikataulut selkeästi ja lipun voi etukäteen sieltä ostaa. Paikallisjunalla jää pois yhtä ennen Malaga centroa, María Zambrano asemalla. Siellä sijaitsee pitkänmatkan juna-asema. Vaihtaa vain toisesta putkesta toiseen ja kappas matka jatkuu!




Paikallisbussi Fuengirolassa. Urbano L 1-4.

Linja L1 yhdistää La Barriada de los Pacos –kaupunginosan Miramar- ja Parque Miramar –alueeseen, josta on ajoittainen jatkoyhteys myös Los Amigos –alueelle. Linjat L2 ja L3 ovat rinnakkaislinjoja, jotka yhdistävät Boquetillon, yhden Fuengirolan kunnan tärkeimmistä alueista, Carvajalin alueeseen. Linja L4 kulkee koko Fuengirolan halki päästä päähän, Carvajal-alueelta Miramar- ja Parque Miramar –alueelle.

Hinta on kiinteä 1,15€. Hieman siis halvempi kuin Vantaan sisäinen. Yli kymmenen euron seteleitä ei oteta vastaan! Ja paljoa ei tarvitse kuskille puhua, kun myy vain yhdenlaisia lippuja :)

Bussit noudattavat aikatauluja jos noudattavat. Luotto niihin ei ole kovin vahva. Pysäkeillä ei aina ole aikatauluja. Niitä ei kannata laittaa kun vaihtuvat usein! Ja jos sellaisen sattuu löytämään on se auringon polttama, että vähintään puolet menee arvailuksi. Vaikka netissä on linjakartta, niin hieman on pienellä tytöllä pää pyörällä mikä meni mihinkin ja mitä kautta. Pysäkkinä saattaa myös olla risteyskohta ja se ilmenee linjakartasta "tien nurkka". Olen tällaisella tien nurkalla odotellut ja bussi tuli, hyppäsin kyytiin. Toimii siis. Minulle ei ole vielä selvinnyt pitääkö bussi pysäyttää käden heilautuksella vai ei. Olen seuraillut ja huomannut, että kukaan ei pysäytä bussia. Bussi näkyy pysähtyvän aina kun pysäkillä on ihmisiä... Taidan kuitenkin heilauttaa kättä vinkiksi, että haluaisin kyytiin.

IMAG0488.jpg