Hah! Kyllä on ollut sormi suussa kerran jos toisenkin roskiksella. Taloyhtiöissä ei ole omia roskiksia vaan molokit sijaitsejat kadulla. Se mitä roskia milläkin keräyspisteellä kerätään vähän riippuu...

Sekajäte, harmaa. En todellakaan tiedä lukeeko siinä mitään?

Biojäte (Basura orgánica), metallinen molokki. Nyt juuri tajuan, että olen heittänyt omat sekajätteeni bioon, mennyt tuo harmaa ja metalli sekaisin! Missäköhän meitä lähin sekajäte on?

Paperi ja pahvi (Papel), sininen. Tää on loistava! Ei enää erikseen pahvia ja paperia - kaikki samaan :)

Lasi (Vidrio), virheä.

Astiat ja pakkaukset (Envases), keltainen. Tänne laitetaan mehu-, viini- ja maito"tiiliskivipakkaukset", alumiiniset juomatölkit, muoviset juomapullot, muovikassit ja muut muoviset pakkaukset kuten ruokien muovipakkaukset. Tätä en varmaan koskaan opi?! Hassua, että samaan menee alumiini, pahvi ja muovi?

IMAG0291.jpgNäin molokit tyhjennetään yön laskeutuessa.                                  






Nyt olen muutaman päivän tutkaillut asiaa ja tuossa mööpelissä johon olen sekajätteet heittänyt ei luekkaan basura osgánica vaan residuos orgánicos. Orkaaninen jäte ja bio, sama asia? Kuitenkin naapurini kivenkovasti sanovat, että tuohon mööpeliin menee sekajäte. Olkoot sitten näin tai vaikka väärinpäin. Kierrätän tunnollisesti pakkaukset, lasin ja paperin/pahvin. Aikaisemmin ihmettelin missä meidän sekajäte on ja nyt ihmettelen missä meidän bio on!